BACITE TABLETE ZA PRITISAK U SMEĆE! Evo čime ga treba regulisati! – Magazin 10 – Svakodnevnica, savjeti,alternativa,zdravlje

BACITE TABLETE ZA PRITISAK U SMEĆE! Evo čime ga treba regulisati!

br1-720x340-620x264

Farmaceutika se pobrinula da jednom kada krenemo sa uzimanjem tableta za visoki krvni tlak, da ih nikada više ne prestanemo uzimati, znači do kraja našeg života. Ovisnost koja se može mjeriti sa onom prema heroinu.

Kada je riječ o regulaciji krvnog tlaka, ravnoteža između natrija i kalija u tijelu je važna. Dakle, osim smanjivanja unosa natrija (kroz kuhinjsku sol – NaCl), konzumirajte više hrane bogate kalijem i to vam može pomoći dovesti krvni tlak pod kontrolu.
Općenito govoreći, svježe voće i povrće su veliki izvor kalija. S druge strane, mnoge obrađene, zapakirane namirnice su natovarene s kuhinjskom soli i drugim štetnim aditivima. Voće i povrće također sadrži puno vlakana koja pomažu u smanjenju visokog krvnog tlaka.

Voda

Jedan mogući lijek za visoki krvni tlak je jednostavan – pijenje puno vode svaki dan. Dr. Julian Whitaker, osnivač Whitaker Wellness Instituta u Newport Beachu u Kaliforniji, preporuča pijenje 15 čaša vode svaki dan, oko 2,5 decilitara svaki budni sat.

Voda pomaže opustiti tjelesne sustave, uključujući i arterije – tijesne i uske arterije su jedan od glavnih uzroka visokog krvnog tlaka. To je bila njegova glavna preporuka za ovu bolest, a prema njegovim riječima, “Gotovo svi lijekovi za tlak oponašaju učinak povećanog unosa vode.”

 

Narodnozdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno je kopirati naš sadržaj. Ukoliko želite preuzeti određene postove, javite nam se na našu FB stranicu, Dom za Deset. Hvala! Content is protected!