SIGURNO STE SE BAR JEDNOM ZAPITALI: Zašto pas zuri u vas, dok vrši nuždu. OVO JE RAZLOG! – Magazin 10 – Svakodnevnica, savjeti,alternativa,zdravlje

SIGURNO STE SE BAR JEDNOM ZAPITALI: Zašto pas zuri u vas, dok vrši nuždu. OVO JE RAZLOG!

Svaki ponosni vlasnik psa vrlo dobro zna ovu situaciju: pošli ste u šetnju i u sred neke guste travice, vaš ljubimac počne da se meškolji, da bi na kraju čučnuo i počeo da ”obavlja posao”.

Dok vi osmatrate okolinu, u nadi da ćete u blizini pronaći kesu i odložiti pseću gomilicu, vaš pas ne prestaje da vas gleda pravo u oči!

AdTech Ad

Posmatraće vas sve vreme…

Iako su pseće okice nešto najslađe što možemo da vidimo, deluje pomalo bizaran trenutak kada nas gledaju pravo u oči i obavljaju nuždu. Zar ne?

Prema studiji iz 2009. godine, koji je u fokus stavio na kontakt očima između čoveka i psa, pogled se može shvatiti kao neka vrsta odnosa između deteta i roditelja.

Drugim rečima: zureći u vas, pas vas doživljava kao svog roditelja.

Twitter / Denise_Lara14Ili, oni žele nešto od vas – baš kao i deca.

Kako navodi Medlin Fridman, dreser pasa i stručnjak za tu oblast, pas traži neku vrstu nagrade za to što je posao obavio napolju, a ne na vašem tepihu.

No, većina vlasnika prestaje sa nagrađivanjem onda kada pas nauči gde treba da obavlja nuždu. Psi se toga i dalje sećaju i očekuju nagradu za dobro obavljen posao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno je kopirati naš sadržaj. Ukoliko želite preuzeti određene postove, javite nam se na našu FB stranicu, Dom za Deset. Hvala! Content is protected!