Alternativno lečenje: Oslobodite se bolova pomoću štipaljke! – Magazin 10 – Svakodnevnica, savjeti,alternativa,zdravlje

Alternativno lečenje: Oslobodite se bolova pomoću štipaljke!

Foto: Fotolia

Bolovi i razne boljke sastavni su deo našeg života, a ako ne verujete u ispijanje tableta te se nadate nekakvim prirodnijim alternativnijim rešenjima za svoje probleme, onda biste mogli isprobati ovu jednostavnu metodu koja se bazira na refleksologiji.

Isprobajte zato ovih šest različitih tačaka koje su povezane s boli i tegobama u određenom delu tela. Pritiskom na određenu tačku, snažnije prstima ili štipaljkom, možete ublažiti ili sprečiti bol.

1. Leđa i ramena
Najgornji deo uha je direktno povezan s leđima i ramenima. Ostavite štipaljku onde oko minut i to bi trebalo pomoći s nakupljenom napetosti u leđima i ramenima. Ponavljajte to nekoliko puta na dan.

 

 

2. Unutrašnji organi
Naravno, ako imate ozbiljne bolove u telu posetite lekara. No za manje unutrašnje bolove ili neugodnosti isprobajte stisak štipaljkom ili prstima na ovom mestu. Možda će vam to ublažiti početak bolova koje osećate.

3. Zglobovi
Gornji srednji deo uha se povezuje s bolovima i ukočenošću zglobova. Pritisak na to mesto štipaljkom ili prstima pomoći će ublažiti tegobe, no za hronične probleme ipak posetite lekara.

4. Sinusi i grlo
Ako tražite ublažavanje i pomoć kod prehlade, bolova u grlu ili upale sinusa – pritisak na ovaj deo uha može pomoći u problemima koji vas muče.

5. Varenje
Pritisak na ovu tačku tik iznad resice na uhu pomoći će ublažiti manje probleme sa varenjem i bolove u želucu. Ako ste osoba koja često ima problema sa želucem koristite ovu metodu kako biste unapred sprečili jače bolove ili neugodnosti.

 

6. Glava i srce
Ušna resica povezana je s najvažnijim delovima tela: srcem i glavom. Pritisak ovde pomoći će poboljšati rad srca i ublažiti neželjeni pritisak ili bolove u glavi. Ova metoda pomoći će ublažiti probleme sa svim vrstama glavobolja – tenzijskim, migrenama…

(Izvor: Zena.hr / Foto: LittleThings / Heeral Chhibber)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno je kopirati naš sadržaj. Ukoliko želite preuzeti određene postove, javite nam se na našu FB stranicu, Dom za Deset. Hvala! Content is protected!