Da vam se noge više ne smrzavaju: Jednostavan trik da zadržite toplotu! – Magazin 10 – Svakodnevnica, savjeti,alternativa,zdravlje

Da vam se noge više ne smrzavaju: Jednostavan trik da zadržite toplotu!

Foto: Shutterstock

Kada je je napolju hladno, a naročito kada stojite u snegu, prvo se, naravno, smrzavaju noge. To je zbog toga što se na hladnoći usporava cirkulacija krvi, a najviše joj treba da stigne do ekstremiteta.

A onda nastaju posledice – prehlade, cistitis, oboljenja bubrega…

 

 

Ponekad, u večernjim časovima posle posla dugo čekamo prevoz, a volimo i večernje zimske šetnje. Međutim, ni najkvalitetnije čizme sa debelim đonom i vunene čarape često ne pomažu u zadržavanju toplote. Prsti počinju da trnu, a vi osećate kako se hladnoća širi po celom telu.

Zato smo za vas pripremili zaista delotvoran način grejanja stopala!

Sve što vam je potrebno jeste vaša zimska obuća, makaze, jedan marker i malo reflektujućeg materijala(može poslužiti folija za zaštitu šoferšajbne automobila, koju mnogi od koriste za zadržavanje toplote u domu u hladnim zimskim danima, a možete je nabaviti svuda, uključujući i kineske prodavnice).

Postupak: Izvadite iz svoje obuće uložak i prislonite ga na foliju. Markerom ocrtajte ivice uloška, paisecite novi uložak i stavite ga u svoju cipelu ili čizmu. Odozgo vratite svoj pređašnji uložak.

Na ovaj način reflektujuća folija će održavati toplotu tela i sprečavati prodiranje hladnoće.

Neka vam bude toplo ove zime!

(Izvor: Stil.Kurir.rs)

One thought on “Da vam se noge više ne smrzavaju: Jednostavan trik da zadržite toplotu!

  • December 17, 2016 at 4:44 pm
    Permalink

    Hvala mnogo obavezno ću to uraditi koliko sutra. Pozdrav ihvala za savjet.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno je kopirati naš sadržaj. Ukoliko želite preuzeti određene postove, javite nam se na našu FB stranicu, Dom za Deset. Hvala! Content is protected!